Kar zdrknili smo 8. 10. 2017 iz meseca petelina v mesec psa. Oktober je vmesni mesec, ko se zaključuje jesen in začenja zima. Vsi ti vmesni meseci (januar, april, julij in oktober) spadajo v element zemlja. Poznamo yin in yang zemljo; da pa je bolj zanimivo, skrivajo zemeljski meseci v sebi t. i. trezorje, ki močno vplivajo na značaj zemlje.

Tako je pes, ki vlada v oktobru, zaznamovan s trezorjem elementa ognja. Kaj to pomen: da na videz skulirani pes v sebi skriva vulkan. Ko psa močno razjezimo, da aktivira energijo trezorja, so posledice “pekoče”. Ker te energije predstavljajo dogajanja v naravi, nam skriti ogenj v psu pove, da oktobrska zemlja še ni tako ohlajena (kot je npr. januarski vol, ki ima v zakladu hladno kovino).

Kaj nas torej čaka v oktobru?

1. Pes je krdelna žival, zato bomo v tem mesecu težko ohranili zasebnost in skrivnosti, saj se v krdelu vedno vse opazi.

2. V oktobru vlada kovinski pes (torej imamo elementa kovina in zemlja). To je pogumen pes, ki je prepričan vase, je direkten, pove, kaj misli. Ne mara, če zadeve ne potekajo tako, kot si jih je zamislil. To ga zmede in lahko postane trmast. Zato je eden od poglavitnih nasvetov meseca: bodite odprti za nova znanja, dogodivščine, širjenje obzorij. Ob težavah ne postanite trmasti in kljubovalni.

3. Kovinski pes ima še eno slabo lastnost: preveč je racionalen. Zato pazite, da bo oktobra v vaših odnosih čim več romantike, predvsem pa sproščenosti. Načrtujte takšne dogodke, če ne gre drugače.

4. Petelin, vladar kitajskega leta 2017, bo od kovinskega psa dobil veliko njemu všečne energije. Zato se bodo petelini še bolj šopirili in še glasneje kokodakali na svojem gnoju. Ampak, že naslednji mesec bo prišla energija, ki ga bo začela izčrpavati. Decembra pa bo ubogi petelin kar utihnil, tako bo utrujen.