Vsi poznamo ljudi, ki nam pijejo energijo. Ampak, ali veste, da nam lahko energijo pijejo tudi kraji (mesta) in situacije? Točno tako, poznamo energijsko močna mesta, pa tudi takšna, kjer nam energija odteka. Velikokrat “pademo” v situacije, kjer izgubimo vso energijo. To so lahko dogodki, prepiri, sestanki.

Najhujše je, če sedimo v lokalu, na energijsko izčrpajočem mestu, pijemo kavo z energijskim vampirjem in vodimo pogovor o temi, ki nam pobere skoraj zadnji atom energije. Kaj moramo takrat narediti? Se zelo hitro posloviti … in nadaljevati pogovor drugje.

Kakšni so najpogostejši signali, da se je vključil vaš vampirski alarm? 

  • Naenkrat ste poklapani in brez volje, čeprav ste se še pred nekaj trenutki dobro počutili.
  • Naenkrat se počutite vznemirjeni in jezni, čeprav za to ni nobenega vzroka.
  • Ne morete biti mirni na enem mestu, prestopate z ene noge na drugo, nervozno tapkate s prsti ali vsako minuto spremenite držo na stolu.
  • Naenkrat vam pride na misel več zadev, ki bi jih radi takoj uredili.
  • Čeprav se počutite vznemirjeno, morate vedno pogosteje zehati in počutite se vedno bolj utrujeni (ne velja, če ste res utrujeni!).
  • Čeprav se poskušate skoncentrirati na pogovor, se vaša pozornost vedno znova preusmerja na druge stvari (na barvo prta, sončne žarke skozi okno lokala, brenčanje muhe, pogovor pri sosednji mizi).
  • Dobite čuden občutek v okolici želodca (včasih tudi v prsih ali glavi), ki se vedno bolj širi; naenkrat se počutite tako slabotno, da bi se radi samo že ulegli.
  • Kot z neba se pojavijo hiter srčni utrip, glavobol in bolečine v hrbtenici, rokah ali nogah.

(povzetek iz knjige Energie Vampire, Maryan Stone)

Takoj, ko se pojavi eden ali več signalov, jih morate ozavestiti. Poskusite ugotoviti, kdo vam krade energijo (oseba, prostor, situacija) ter ukrepajte. Obstajajo sicer različne tehnike za zaščito, vendar nimam nobenih osebnih izkušenj z njimi.

Kot feng shui svetovalka bom dodala še tole: včasih je tudi čas nepravi. Na določene dneve oddajamo energijo in se s tem izčrpavamo.