Že nekaj časa je moj partner stokal, da potrebuje nova jesensko-zimska oblačila, predvsem hlače. Opozorila sem ga, kar vem od Lee Pisani, da je največ izbire okrog jesenskega enakonočja (ko kupujemo debelejša oblačila). Očitno je bila potreba za hlačami res velika, saj me je prejšnji teden pravočasno opozoril, da je čas za nakupe.

Pa sva šla po nakupih. Moški, vsaj tisti, ki jih poznam, kupujejo zelo ciljno. Če potrebujejo temne hlače, se bodo z njimi vrnili iz trgovine. Če potrebujejo srajco, bodo kupili srajco.

Tudi moj dragi je pred nakupom naredil analizo svojih potreb in pristal pri treh novih hlačah, najbolje temno modrih. Opozorila sem ga, da bi bilo dobro kupovati v kompletu, torej tudi kakšen suknjič in srajco. Se je strinjal. Zdaj tudi že ve, da ne more kupovati modre srajce, če jih letos v trgovinah ni, ker modra ni moderna.

V trgovino sva se torej odpravila z načrtom:

– troje hlače, od tega dvoje temno modre, pri eni barvi pa je pripravljen na “eksperimentiranje”
– suknjič (barva še nedoločena, odvisno od ponudbe)
– srajce (ker ima težave s kroji, sva vse pustila odprto)

Šla sva v trgovino, kjer sva, vsaj glede na pretekle izkušnje, pričakovala največ ponudbe. In res je bilo tako! Izredna izbira hlač, suknjičev in srajc – in to v vseh velikostih. Jupiii za jesensko enakonočje!

Naj povem še to, da sva s sabo imela barvno karto, knjižico z barvnimi vzorčki, ki mu najbolj ustrezajo glede na polt, barvo oči in las. Dobila sva jo pri Lei Pisani … Svetujem vam, da si jo nabavite, ker res olajša nakup.

Iskanje in pomerjanje se je lahko začelo. Bilo je prav zabavno, pa še naporno, ampak rezultat je bil fantastičen:

– pet hlač, od tega dvoje fine temno modre, dvoje debelejše hlače (ene modre, druge temno sive) in svetlejše sive hlače
– suknjič v srednje rjavi barvi
– brezrokavnik v temno modri barvi z vzorcem (letos so izredno moderni!)
– štiri srajce.

Vsa nova oblačila bo lahko med sabo kombiniral, pa tudi s suknjiči, srajcami in hlačami, ki jih že ima v omari. Ogromno kombinacij, tudi glede stila (elegantno, športno).

Ko sva se odpravljala iz trgovine, pa je zastokal: “Mislim, da bom moral kupiti še nove čevlje!”

Dragi, ni problema, bova šla še po čevlje.