Ravno v tem trenutku (21. 12. 2017 ob 16.28), ko pišem ta prispevek, se je začelo kitajsko novo leto po sončnem koledarju. Ognjenega petelina (yin) bo zamenjal zemeljski pes (yang). O tem, kaj nam bo prinesel, bom še pisala. Danes, na najkrajši dan v letu, se bomo veselili novega vladarja leta 2018. In upali, da nam bo vladal modro in pravično. 

Je pa tako, da nobeno leto ni za vse dobro, zato se moramo mentalno pripraviti na težave. Pes, kot zodiakalno znamenje, že sam vsebuje element zemljo. V zahodni astrologiji bi rekli, da spada v kardinalno znamenje – to so posebna, močna znamenja. Tudi v kitajski astrologiji (Bazi Suanming) je tako: pes je eden izmed štirih zemeljskih živali.

Ker kitajska leta štejemo v binomih (imamo dva podatka, deblo in veje), bo pes v 2018 dobil dodaten podatek: deblo v elementu zemlja.

pes – veja, ki spada v element zemlja

zemlja – deblo v elementu zemlja

2018: zemeljski pes (dvojna zemlja)

Lahko si že predstavljate, da bo dvojna zemlja na nekaterih področjih in nekaterim ljudem povzročala težave. Velike težave. Ampak, danes uživajmo in praznujmo. Sama si bom, novemu vladarju v čast, skuhala enolončnico z veliko krompirja. K zemlji spada namreč sladek okus. Tortico sem tudi že pojedla. Ja, bila je sladka … (in veganska). Hov, hov.

To pa je nova kombinacija za mesec december, ki velja od danes naprej:

Imamo dvojno zemljo in dvojno vodo. Hmm …. Kaj dobimo? Blato! Hladno blato. Nič kaj prijetna kombinacija energij. Pomaga, če med zemljo in vodo “vtaknemo” kovino in prekinemo kontrolo zemlje nad vodo.

Torej v tem času nosimo veliko bele, srebrne, zlate, bakrene, čim več okroglih oblik in pekočo hrano. Kovina pomeni tudi disciplino, načrtovanje, modrost in diplomacijo. Sem tudi spada vsa glasba, ki ni klasična ali duhovna.

Zato v beli pižami, na rokovsko glasbo zaplešimo pod jelko, ki je okrašena z zlatimi kroglicami. Specimo okroglo torto in jo spijmo iz bele, okrogle skodelice. To pravilo velja samo do 5. 1. 2018, zato ne bo težko zdržati.

Veselo praznovanje!