Pri feng shui analizah zelo rada uporabljam metodo Ba Chop. Uporabim jo lahko za notranjost zgradb in za zunanjost. Metoda nam pove o socioloških temah, ki se (lahko) razvijejo v stanovanju, hiši, poslovnem prostoru. Po mojih izkušnjah je neverjetno “točna”, kljub temu, da delamo samo z osmimi izseki , ki merijo 45 stopinj (v drugih metodah pa upoštevamo vsako stopinjo na kompasu).

Zadnjič sem, izjemoma, naredila analizo potencialnega stanovanja, brez da bi šla na teren. Mudilo se je, zato sem privolila v hitro analizo, preden si stanovanje pridem osebno ogledat.

Na spletu sem našla zemljevid in si ogledala slike bloka (hvala Google!). Kar mi je naprej padlo v oči, je bil slab izgled bloka: umazana fasada, neurejen vhod z uničenimi ploščicami, stara streha. Tudi stranka je priznala, da se je pri prihodu do vhodnih vrat spotaknila …

Samo stanovanje je veliko obetalo, bilo je sončno, z balkonom, velikimi prostori, obnovljeno kopalnico …

Ko sem za analizo energij v bloku uporabila metodo Ba Chop, sem bila prijetno presenečena. V bloku je super energija za skrbno ravnanje z denarjem. Hmmm, kako pa se to ujema z realnim stanjem? So stanovalci tako varčni, da ne popravijo najbolj osnovnih napak v bloku? Ne verjamem, nekaj je narobe!

Še enkrat sem šla na Google in pregledovala okolico. Hitro sem odkrila napako: narobe sem označila vhodna vrata v blok. Mislila sem, da so na sredini stene, pa so bolj levo od sredine. To je spremenilo tudi moj izračun v Ba Chop, saj vhodna vrata niso več bila v SZ izseku, ampak v severnem. Naenkrat je analiza pokazala realno energijsko stanje: stanovalci so nezanesljivi in nestabilni, imajo prevratniške ideje (odvisnosti, seks, alkohol), družina ne more profitirati od zaslužka in dela.

Lahko si mislite, da sem stranki odsvetovala nakup stanovanja. Tudi moji kolegi so že poročali, da se včasih niso mogli “sprijazniti” z rezultati izračunov. Šli so še enkrat merit in odkrili napako pri posnetku podatkov. Zato tudi v feng shuiju velja: uporabi zdravo pamet pri interpretaciji rezultatov!