Spadam med kuharice, ki nikoli niso brez ideje, kaj skuhati. Najraje imam “hladilniški” izziv – ko je treba iz surovin, ki so v hladilniku, skuhati obrok. Rada tudi odkrivam nove recepte in živila. Ker cel kup živil ne morem jesti, se kulinarično igram z različnimi kuharskimi tehnikami ali začimbami.

Večino obrokov pripravim hitro in s čim manj kompliciranja. Za vsak obrok sem porabila 30 minut. Za fotografiranje sem porabila 3 sekunde.

Tako sem v soboto pripravila:

– basmati riž (kuhan s soljo in muškatnim oreškom),
– popečen brokoli s sezamom in sojino omako,
– popečeno zelenjava kot je čebula, por, koromač, korenje (če bi ji dodala ingver, bi se popolnoma ujemala z brokolijem in rižem, tako pa se je samo delno).

Brokoli sem na takšen način naredila prvič in bil je božanski. To, da se je na eni strani popekel do črnega, mu ni čisto nič škodilo. Obvezen dodatek je sojina omaka, ki jo uporabite šele na krožniku.

V nedeljo pa si je dragi zaželel “tisto dobro paradižnikovo omako”, zraven pa krompir. Na krožniku je bilo:

– kuhan krompir (dodala sem rožmarinovo vejico, ker sem si cel obrok zamislila z mediteransko noto),
– paradižnikova omaka (čebula, česen, paradižnikovi koščki, kapre in olive – te dodaste šele na koncu, da jed ne zagreni, od začimb pa origano),
– koščki piščančjih prsi, prej mariniranih s “hariso” – imam suho mešanico te tunizijske začimbne mešanice, ki jo potresem po mesu in pustim stati vsaj 15 minut.

Zaradi dodatkov (kaper, oliv, harise, rožmarina, origana) se je na mojem krožniku začutilo Sredozemlje.