Danes sem na masaži izvedela, da so se prišli masirat prvi moški s celulitom. Kot vemo, smo se do sedaj te nadloge otepale ženske. Moški celulita nimajo oziroma ni viden, ker imajo drugačno strukturo kože.

Ko sem malo razmišljala o tej “novic”, sem postajala vedno bolj žalostna. Začelo se je, namreč! Proces, ko bodo posledice zastrupljenosti okolja in naših teles vedno bolj vidne. Ne samo v obliki celulita, ampak tudi na zdravstvenem področju.

To, da imajo moški viden celulit, je posledica “poženstvenosti”, ta pa je posledica hormonskih sprememb oz. delovanja hormonskih motilcev. Ker je bilo o tej temi že veliko napisano, ne bom šla v podrobnosti.

Ampak, v bistvu sem želela pisati o kavalirstvu. Hmmm, je potrebno napisati “o kavalirstvu moških do žensk”, ali pa je s kavalirstvom že vse določeno? Bi rekla, da je.

Dva primera bom omenila:

1. Z dragim sem bila na mini dopustu v Opatiji. Ko sva na najini priljubljeni terasi naročila kavo, nama jo je natakar hitro prinesel. Naj povem, da kavarna spada k super hotelu, zato je tudi osebje iz “zgornje lige”. Ampak, moj natakar je očitno še bil zaspan ali pa z mislimi drugje, zato je kavico s pladnja najprej dal mojemu partnerju, nato pa meni.

Najprej sploh nisem registrirala, da me je natakar kot žensko čisto povozil. Nekaj v meni je naredilo klik-klik in me opozorilo na pomanjkanje bontona. Natakarja sem nato vprašala, ali so se smernice v gastronomiji spremenile in je to nova oblika anti-emancipacije. Mi je z rdečico na obrazu razložil, da je še vse po starem.

2. Drugi primer se je zgodil na prehodu za pešce. Jaz sem se kot kolesar pripeljala po cesti, preko nesemaforiziranega prehoda za pešce pa so se ravno namenili: dva mladeniča in starejši moški. Pridno sem ustavila in čakala. Dva mladeniča sta veselo zakorakala čez, starejši moški pa je meni dal prednost. Prav lepo se mi je zdelo in sem se mu tudi zahvalila.

Bi lahko posploševali in rekli, da mladi moški niso več kavalirji? Da jim je dajanje prednosti (ženski, starejšim) neumno, nepomembno, nesodobno, nepotrebno?

Moj dragi se je za najino obletnico zelo izkazal in mi kot kavalir prinesel šopek. To, da je bil šopek barvno usklajen z njegovo obleko, je čisto naključje. Ali pa ne?